Album, koncert, miegymás

Utolsó kommentek

Címkék

30y (1) 30 seconds to mars (1) acdc (2) ace of base (1) ákos (1) alanis morissette (3) alicia keys (1) amanda palmer (1) amber smith (1) amy winehouse (2) anima sound system (1) annie lennox (1) atomic kitten (1) ausztria (2) babyshambles (1) backstreet boys (1) bad religion (1) balatone (1) beat dis (1) beck (2) beyoncé (1) björk (1) blind melon (1) blink 182 (1) blur (3) boyzone (1) brighton port authority (1) britney spears (4) brit awards 08 (2) bros (1) bryan adams (1) bush (1) b 52s (1) chemical brothers (1) chinese democracy (1) chris cornell (2) coldplay (12) comeback (1) craig david (1) creed (1) daniel powter (2) depeche mode (1) diddy (1) dido (1) disco express (1) dodgy (1) duffy (1) duran duran (2) eagles of death metal (1) east 17 (1) eiffel 65 (1) elbow (1) eternal (1) exit (2) fall out boy (1) fatboy slim (2) flying tv (1) fonogram (2) foo fighters (1) foxboro hot tubs (1) franz ferdinand (1) gavin rossdale (1) gnarls barkley (1) gogol bordello (1) goldfrapp (1) good charlotte (2) green day (2) grooverider (1) guns n roses (3) gwen stefani (1) haddaway (1) him (1) hurra torpedo (1) iron maiden (2) jacked (1) jackson 5 (1) jack white (1) james bond (1) jennifer hudson (1) jose gonzalez (1) junkie xl (1) justice (1) kaiser chiefs (1) kajagoogoo (1) kanye west (2) kasabian (1) kasza tibi (1) katy perry (1) keane (3) kelly clarkson (1) kid rock (2) killers (2) kiss (2) koncert (2) kylie minogue (2) led zeppelin (2) lenny kravitz (2) lily allen (1) linkin park (2) madonna (5) mariah carey (1) mark ronson (1) mel c (1) messugah (1) metallica (5) moby (2) morcheeba (1) morrissey (1) motorhead (1) mtv europe music awards 2008 (2) muse (2) new kids on the block (5) nick cave (3) nightwish (1) nine inch nails (2) nme schockwaves awards (1) norman cook (1) nova rock (3) nova rock 2009 (1) nox (1) oasis (6) offspring (4) onerepbulic (1) onerepublic (1) panic at the disco (3) paramore (2) paul mccartney (1) paul weller (1) pendulum (2) phish (1) pink (1) placebo (1) popper péter (1) portishead (3) pussycat dolls (1) queen (1) radiohead (5) ratm (1) red hot chili peppers (1) rem (6) reunion (1) robbie williams (2) salt n pepa (1) scarlett johansson (1) scars on broadway (1) seal (2) sex pistols (3) sheryl crow (1) sia (1) sigur ros (1) skunk anansie (1) slash (1) smashing pumpkins (2) snow patrol (1) spice girls (2) star positive (1) stereophonics (1) stone temple pilots (1) suhancos (1) sziget 2008 (15) the cribs (1) the cure (1) the dresden dolls (1) the kooks (1) the music (1) the police (1) the prodigy (1) the streets (2) the ting tings (1) the unbending trees (2) the verve (3) timbaland (1) transglobal underground (1) u2 (2) ub 40 (1) ultravox (1) velvet revolver (3) victoria beckham (1) volt 2008 (2) volt fesztivál (1) weezer (3) whigfield (1) yazoo (1)

2008.01.24. 16:28 Tomazzo

Eltűntnek nyilvánítva - Az eurodiszkó akta

Az alapszabály: sika, kasza, léc. Lelépni mondjuk egyikük sem akart, de a '90-es évek eurodiszkójának törvénykönyve nem engedélyezett 2-3 évnél és kb. ugyanannyi slágernél többet. Nézzük, mi történt a nagy diszkóhősökkel azóta!

Haddaway
Az ember, aki mindent megpróbált. 1993-ban bedobta a What is Love-ot, majd mindenki elhasalt tőle. Aztán a zeneszerkesztő programon átállított egyet s mást, így kijött a Life, ezzel pedig Alexander Nestor el is lőtte az összes puskaporát. Az ujja viszont továbbra is a ravaszon remegett. A legszebb, hogy Haddaway a relatív sikertelenség ellenére még a mai napig is aktívan hegesztgeti a lemezeket, akár egy eltántoríthatatlan Soltész Rezső. A magát továbbra is dance ikonnak nevező úriember 2004-ben bejelentkezett a német Comeback tévéshow-ba, amely letűnt sztárocskáknak adott lehetőséget a nagy visszatérésre, ahol amolyan Megasztár módra kellett megküzdeniük a fődíjért, egy lemezszerződésért. Csak pár név a parádés névsorból: CC Catch, Chris Norman, Coolio, Limahl. Coolio egyébként ledívázta tesóját, mert annyit sminkelte magát két felvétel között, mintha az élete múlna rajta. Valószínűleg tényleg így is volt. A műsorból elvérzése után persze kidobott egy lemezt, készített egy klipet Spaceman címen, ami fel is kapaszkodott a német slágerlista előkelő 67. helyére. Majd egy szép napon osztrák házikójában megvilágosodott: ő belőle bizony sportoló lesz. Manapság főleg snowboardozik, síel és ralizik, mégpedig nem is akárhogyan. Ez így mind szép és jó is lehetne, de jaj a világnak, mert idén megjelenik Crucified című albuma, ami állítólag helyreállítja majd rég megkopott hírnevét. Szerinte.

Whigfield
Sannie Charlotte Carlson, a szőke maca '94-ben fogta meg az isten lábát a Saturday Night-tal, majd jöhetett a Sexy Eyes és a Think of You. Majd jött az a bizonyos téglafal is, amit senki sem látott. Whigfield-et megvádolták, hogy nem ő énekli dalait, ami őszintén szólva elég nyilvánvaló is lehetett volna, hiszen ilyen nyávogó hang a világon nem létezik. Az állunkat fogtuk, amikor kiderült, ez mégis Sannie hangja. Mikor az eladási mutatók a béka segge alatti béka seggét csókolgatták, egy gyors ugrással a meló másik oldalán termett: producerkedésre adta a kis szőke buksiját. Megírt jópár dalt Benny Benassinak, az In-Gridnek, és Whigfield továbbfejlesztett változatának, Ann Lee-nek. Tavaly erős aggodalomra adott okot, amikor kinyomott egy Whigfield besztofot két új dallal súlyosbítva. Ahogy elnézzük, bármikor bejelentheti, hogy új lemezt készít.

Eiffel 65
A minden idők legvalószínűtlenebb szövegű slágere és legrosszabb videoklipje címre egyszerre pályázó Eiffel 65 kártyavára a Blue (Da Ba Dee) című opusszal össze is dőlt, majd a második lemez sikertelensége után agyalni kezdtek egy B-terven. A nagy gondolkodás közben azért még kidobtak egy lemezt Olaszországban is, hogy legyen mire nyalni a fagyit a strandon. 2005-ben kiszállt Gabry Ponte, a csapat DJ-je, a két maradvány pedig rájött, merre van az a bizonyos menekülő útvonal. Új hangzást kotyvasztottak össze, és nagy büszkén a kiadó asztalára dobták. Nem sokkal később, amikor az utcán találták magukat, rá kellett jönniük, hogy szar van a palacsintában, de a helyzet korántsem menthetetlen. Nevet változtattak, így a következő, Crash Test 01 című 8 számos korong már Bloom 06 név alatt jelent meg. És most a meglepetés: az album teljesen rendben van! Bár korántsem korszakalkotó mű, de korábbi munkáikhoz képest sokkal sötétebb, összeszedettebb, így egyszer-kétszer simán becsúszhat a lejátszónkba. A páros már dolgozik a Crash Test 02-n. És a hab a tortán: a csapat régi menedzsmentje tavaly bejelentette, hogy lesz még Eiffel 65, csak azt nem tudják, kikkel. Ezt a hírt nehezebb megemészteni, mint egy pohár százas szöget.

2 komment

Címkék: haddaway whigfield eiffel 65


A bejegyzés trackback címe:

https://paprika.blog.hu/api/trackback/id/tr62310172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NORBERTO065 2009.04.23. 20:18:55

Az E65ról egy szó se igaz!
A Blue a mai napig a legkedveltebb szám! Hazugság mind ami ebbe a cikkbe van !Azért ment szét az E65 ment Gabry külön karriert akart és nagyon híres is lett attól hogy Magyarországon csak az első album jelent meg! Az e65nek 3 albuma van és érdekekes csak 2 lehetet kapni nálunk pedig mind2 nagy sikere volt !A 3 videoklippen kívűl több is volt de ezt is elhallgatták a rajongók elöl! Még csodálkoznak,hogy nálunk a legtöbben letöltenek zenét és videókat !Magyarországon nem csak a politikai a xar hanem a zenei világ és a film (szinkron,felirat) világba is.
Magyarországon nem tudják mi a jó zene és nem is akarják behozni valami oknál fogva,pedig lenne rá igény elég nagy ! Magyarországon sokan szeretik Eiffeléket és az olasz dance zenét !
A Bloom06 pedig a világ 3. legjobb eurodance stílusú együttese!

vote.sparklit.com/popup_poll.spark?pollID=1081918

Ime a link !

Ez egy rövidebb hozzá szólásom,mert idegességembe írtam mert felháborító amit hazudoznak össze vissza mindenről,ami jó lenne!

Seele · http://zelee0609.wordpress.com 2010.03.27. 00:37:45

Én jót derültem ezen a cikken... :D Persze, ki tudja mi az igazság, de az Eiffel 65 volt az egyetlen együttes, amin felnőttem. :D Visszagondolva a Blue gagyi egy szám volt, de a mostani Bloom 06 formáció már komolyabb hangzással bír. Mintha megkomolyodtak volna az évek során. Nem azt mondom, hogy ők a világ legismertebb zenekara, de szépen eléldegélnek szerintem.
süti beállítások módosítása